Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gaija älskar oss

 

Kärlekslöst kramar vi moder jord

tömmer hennes blodomlopp

på olja och gas

mineral för mineral

hackas ur hennes kropp

 

Förnedrande ruttnar

våra själar

i de blödande

såren 

 

Ett vackert djupblått sken

reflekteras ut i rymden

från jordens hav 

Den enkla men geniala vattenmolekylen

en av livets absoluta

oundgängliga byggstenar

kanske en dag är en

dödsbringare

 

Istället kan vi ösa ur en aldrig

sinande källa

den enda råvara

som ökar i omfattning

ju mer vi brukar den;

Kärleken

 

Då värnar vi om allt skapat

och om varandra

 

Då lyssnar vi till den blå planeten

innan det är försent

 

Då kan Gaija fortsätta

älska oss

 




Fri vers av Söderman
Läst 177 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-13 12:50



Bookmark and Share


  miljas
Genialt diktat!
2012-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Söderman
Söderman