Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
greven Metternich byggde den äldsta fyren i Adriatsika havet för att hedra sin kärlek till kvinnan han älskade, Savudrija fyren 1818...


Levande fackla

Din förbjudna kärlek
strålar om dig
en levande fackla
i den dunkla natten.
En gammal fiskeby
bland dom många öarna
och nordliga vågorna.
Paradisets trädgård
citronträdets dofter
vinrankans löv
taggiga krusbärsbuskar
rosornas blommande dans.
Utsikt över havet
blicken mot Venedig
och en evig saknad.
Känner du smaken
av längtan, ett förflutet som förföljer
romantikens underton.
Du berättar
du sprider
du hedrar
grevens förbjudna röst
till hans älskarina!
Dina salta tårar
försvinner i havet
som ekar i fyren
att hon älskar dig!































Fri vers av lory
Läst 306 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2012-02-06 10:53



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackert.. :) kärleksfullt... en fyr av kärlek
2012-02-08

    Katta70 VIP
Ja, vilken inledning till en berättelse! Jag vill läsa hela historien! Bravo!
2012-02-06

  bittemi VIP
Härlig passion!
2012-02-06

    Max Poisé
Ååh en äldre och tidigare version av mama mia---Gött!!!
2012-02-06

  Anya VIP
Mycket mycket bra. vilken kärlek!!!
2012-02-06

  LassO
fyrar har man för att inte gå på grund, men inget kan väl få en både att bli grund och hamna på grund som, just kv.....
2012-02-06

  Lars Hedlin
Så levandes i en passion så förbjuden
2012-02-06

    ej medlem längre
That's love
2012-02-06
  > Nästa text
< Föregående

lory

Mina favoriter
Hon ler mot världen