Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen

Försöker hon att berätta exakt vad som hände den där dagen, utan att fylla igen luckor med påhitt, så går det inte. Inte för att informationen inte finns inom henne, utan för att bilderna är så plågsamma röra vid och att tänka på dem bara en sekund skulle göra henne dyster i flera dagar.

Det är möjligt att hon någon dag bestämmer sig för att berätta allt ärligt från hjärtat enbart till sig själv och sitt eget hjärta. Att äntligen få släppa ut sitt minne som en tår och se det blandas med andras minnen, sorger och förhoppningar i ett hav av känslor, för hon dog inte den kvällen, men föddes på nytt, som en annan person, så mycket hårdare och kantigare.

***

Hon frågade om han var sjuk och hade feber och han svarade att så inte var fallet. Det var bara skuggan han gått i hela sommaren som gjort honom blek. De satt där på soffan och lutade ryggarna mot varsitt armstöd.
”Du är ganska liten, men din skugga är stor” sa han kryptiskt och nickade med ett underligt leende.
Hon skrattade och blåste upp kinderna och sträckt ut armarna i en cirkel för att visa hur stor hon kunde bli. Han la två händer runt hennes arm, först försiktigt, sedan hårdnade greppet och drog ner henne på golvet. Han kunde inte avgöra om hon också upptäckte hur solljuset i denna stund bröt in snett genom fönstret och träffade henne rakt i ansiktet. Hon blev inte bländad för hon hade redan slutit ögonen hårt. Han tänkte långt senare på talesättet: ögonen är själens spegel och att hon stängde själen för honom. Just då tänkte han inget alls, han drevs av okonstlad instinkt. Han slet av henne kläderna och hon väste något tätt i hans öra så det kom en kittlande liten vindpust. Han vände bort ansiktet från hennes mun, la det emot hennes mjuka hud och hörde hennes hjärta banka snabbt, för att sedan ta tag i hennes handleder och trycka ner dem hårt mot golvet. Hon skrek och han släppte taget efter gått in i henne, drog upp gylfen, gick lugnt ut i hallen och tog på sig skorna. Ja, nu hade han sett henne naken och allt hade gått fel, men egentligen brydde han sig inte om det faktumet. Inte heller besvärades han av att några band klippts av för alltid, må han få falla fritt, för han hade redan sett det han ville, men på gatan ekade hennes vredesord i hans hjärna, kom tillbaka och kom tillbaka, och han önskade det kunde varit vackert och poetiskt som en dikt, men flämtande på golvet hade hon mest liknat en strandad val. Det gjorde honom besviken.




Prosa av Blind Boy Grunt
Läst 362 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-01-31 20:18



Bookmark and Share


  walborg
Känslor och möten kräver tid
2012-04-29

    annikaelisabet
Skönt flyt. Fängslar och berör.
2012-02-02

    Ken Cassel
Den var bra
Riktigt mörk vill jag påstå
Men bra poetat
:)

Mvh
2012-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Blind Boy Grunt
Blind Boy Grunt