Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- Men jag vill vara fri ...

- Jag vore hellre fri;
  som ett drivande moln
  som en svävande fågel ...
- Vad är frihet
  när man binds av gravitation,
  vad har du för frihet i det
krökta rummet
  när inte ens fotonerna
  i miljardårslånga lopp
  undkommer gravitationens
osynliga fjättrar?
- Men jag vill vara fri ...

- Jag vore hellre fri;

  som ett drivande moln

  som en svävande fågel ...

 

- Vad är frihet

  när man binds av gravitation,

  vad har du för frihet i det

krökta rummet

  när inte ens fotonerna

  i miljardårslånga lopp

  undkommer gravitationens

osynliga fjättrar?

 

- Men jag vill vara fri ...




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-02 20:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns åt i dina ord som berör...och leder till eftertankar.
2012-02-05

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Gillar när vetenskap flätas in i poesi...
Ja, vem vill inte vara fri?
Och kanske en gång kan vi bli
fria från materiens tyranni...
2012-02-03

  vera gade VIP
när vi tyngs av naturvetenskapens obarmhärtighet får vi fly till poetens frihet...tills vi återvänder till naturens oändliga skönhet
2012-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP