Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med hemmafläsk


en spjelad torkad torsk

en spjelad torkad torsk
läggs i blöt över natten

kokas ,kallnas
plockas
ben och skinn bort

en bit hemmaslaktat fläsk
från en riktig gris
där fläsk är fläsk

stekes så pannan
blir full av flott

flottet blandas
med vetemjöl och mjölk
värmes till rätt konsistens
salt och peppar

torsken blandas i stuvningen
får puttra några minuter

ätes med det stekta hemmafläsket
nu kan man dö nöjd

och TV kockar
släng er i vägga




Fri vers av tom boreland
Läst 317 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-05 23:10

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
Det är mycket som dessa mästerkockar
inte kan och kanske inte vill laga
2012-02-06

  Daniel_78 VIP
det är texter som dessa man kan säga mmm till.
2012-02-05
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland