Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem är du? Eller "vad" är du?


Vad Vi är

Vad är Vi, kallar det som undrar
Vi kallas tystnaden som dundrar
Vi kallas ångest, kallas skrik
Kallas mörker, kallas lik

Vi kallas vålnad, kallas själ
Vi kallas de som tar farväl
Vi kallas ensamhet och sorg
Vi kallas instängd i en borg

Vi kallas best, Vi kallas kvinna
Vi kallas de som ska försvinna
Vi kallas tid, Vi kallas ur
Vi kallas fågel utan bur

Vi kallas frost, Vi kallas kyla
Vår hesa röst får vind att yla
Vi kallas liv, Vi kallas död
Vi kallas svält, Vi kallas nöd

Vi kallas hunger, kallas törst
Vi kallas de som kommer först
Vad är Vi, kallar det som frågar
Vi kallas vadan hän det vågar




Bunden vers (Rim) av Iona Aspera
Läst 341 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-07 00:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Iona Aspera
Iona Aspera