Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Johannesevangeliet kapitel 6


Fem kornbröd och två fiskar

Det ni får nu
är ytligt sett ganska lite
kan man tycka

men ni kommer inte
att svälta ihjäl

och ni kommer att
få vara med om något
som kommer att omnämnas
i ett dokument som av många
kommer att betraktas som
heligt

och historien om detta
kommer att berättas och läsas
och begrundas
av miljarder människor
i tusentals år

Om ni inte tycker
att detta räcker
kan ni dra in till stan
och käka

men då missar ni
det jag hade tänkt berätta
i eftermiddag

och det är inga dåliga grejer
det heller




Fri vers av stenhur VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-08 10:03



Bookmark and Share


  annarebecca
levande, vardagligt och samtidigt storslaget!
2012-02-08

  Seglaren
Levande återger du hur det kan tänkas varit.
Sen denna historien själv är antingen ett under eller också en skröna.
För det ska inte gå att bespisa flera tusen med 5 bröd och 2 fiskar.
Applåd.
2012-02-08

  Nanna X
befriande skönt med den vardagliga tonen i berättandet om de heliga myterna! kommer mig att tänka på Lagerkvist Barabbas
2012-02-08

    ej medlem längre
Härlig ton i denna...

Mycket bra framförd....
2012-02-08
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur VIP