Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en liten strof om verkligheten


Glykolsäsong

vinterisens sälsafari
har kommit av sig
Fjällrävenfolket
har fastnat på cafeerna

det är kallt
vinternattens köldstjärnor
gör sig bäst
på film

februarimorronens
kölddimmor
med frusen andedräkt
passar inte in
bland finfolket
på Östermalm
med dess korrekta
åsikter

vi lade ner isbrytningen
tog iland sillgarnen
fyllde värmeväxlarna
med glykol

Ejdern sover vacker
med sidan mot kaj
vi tar en pratstund
på förmiddagen
om kräftburar
och valthornssnäckor

Om doktoranden
som inte spydde
av höstdyningen
och agnlukten
hon kommer
nog tillbaka

det smäller
i islägget
vita vallar mot horizonten
som en
bruno Liljefors

Punch
på en varanda
vore fint nu
med skira björkar
och blånade fjordar




Fri vers av tom boreland
Läst 293 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-09 23:26

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint beskriver du din verklighet
med din fina dikt
2012-02-10

  Ingela Svenson VIP
Vinterfunderingar som förmedlar bilder!
2012-02-09
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland