Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anklagelse

Det stormbrutna trädet

pekar anklagande finger mot himlen,

mot blåsten:

 

Se vad du gjort, lymmel!

Här står jag knäckt och ynklig.

Men vänta bara!

Vad du än gör, Blåst,

så kommer vi pilar tillbaka,

slår nya rötter, växer igen,

fyller stränderna med vår grönska,

med vårens grönska,

trots dina illdåd!

 

Men vinden är långt borta, hör inte,

och försvinner med en sista suck

någonstans bortåt Ural ...




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-11 21:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP