Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nej


Skratta du olycklige

Lyckan är att få vara olycklig,
Att välja att dränka sig under den ytliga ytan,
Bort från det barnsliga, naiva tillståndet av lycka,
Mot det sanna, det mäktiga i den tryckande smärtan,
Vad är det att skratta och vara glad,
Att förälskas i sig själv och genom andra,
Om inte skinnet på din rygg får slitas,
Om inte köttet i dig ska få styckas,
Vad är lycka för den som aldrig pinats,
Över melankolisk eld, apatiskt brännmärkt,
Nej det är inte lycka, bara ett skall av glädje,
Utan eko, som för en hund, inför sin herre.




Fri vers av Steppen
Läst 243 gånger
Publicerad 2006-01-24 01:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Steppen