Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inspirerad kommentar till en text om 
det som är när känslor utvecklas åt fel håll …
Tänkte fler kunde få läsa dessa tankar ...




En obotlig romantikers reaktion på misständ passion ...

Råkade kika in på en ny skribents sida
och läsa en text där som fick mig
att ställa frågan ...

Kärlek med misständ passion version 2.0?

Frågan är en liten undran
och begrundan
utifrån de minnen en text om två personer
som älskat varandra
utvecklat sin relation dithän där
de med innerlig uppriktighet önskar livet ur varandra
om man får tro orden de förmedlar till varandra
när de kommunicerar …

Men det finns ju par som lever på den energi
som frigörs vid konflikterna de har mellan varandra ...

Tycker själv det är synnerligen dysfunktionellt
och förstår inte själva konceptet ...
Livet är alldeles för kort för att slösas bort på
konflikter för konflikternas egna skull ...
Tror mer på att verkligen visa varandra uppskattning
och att välja varsamt vilka konflikter
som är värda att ta ...

... Bättre att fokusera på att utveckla
förälskelsen och passionen
så att kärleken kan bli den
underbara resa tillsammans
som den kan vara,
i bästa fall är
och så borde få vara och förbli ...

Obotlig romantiker version 2012.0




Övriga genrer av Peter Stjerngrim VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-02-16 02:57



Bookmark and Share


  Minkki VIP
"Livet är alldeles för kort för att slösas bort på
konflikter för konflikternas egna skull ..."
2012-02-17

  alvan
Håller helt med dig här... förstår inte heller detta sätt att bygga en relation. Men trots allt verkar ju många just vilja ha just denna typ av känslostormingar... år efter år...
Om det är rätt eller fel kan man ju spekulera i ifrån sitt eget tyckande.

Bra tankar tycker jag du förmedlar här!
2012-02-17

    lory
Svårt att hitta en balans,med min hetta temperament....älskar jag ,då är jag galen,är jag arg likadant..på gott o ont..fast jag visar alldeles för mycket känslor..sprudlar av dom....
2012-02-16

  Magica VIP
Men det är ju just det som är det svåra och just den jävliga energin man kan känna som kan varvas mellan att man knappt tål varann med att man riktigt älskar varann, så det ju känns när kärleken verkligen bränns, förjävligt men ska man välja att tänka bort det då? Bara en undran...
Ibland är det den energin som ger glöd då det är bra med, annars blir det lätt bara en vänskapsrelation ju?
2012-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP