Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett kraftigt redigerat alster ifrån noll åtta


Kanske dags att vakna upp!

Det är längesedan nu som han hade lyckats att sig ner till botten
där han helt solida hade slagit sig tillrätta
i det så leriga slammet
tillsammans med alla sina bekymmer
Jobbiga bekymmer som han under årens lopp bara hade axlat på sig
och som nu för tiden
hade blivit till en enda tung börda
Så nu ligger han därnere ensam på djupet i hopp om att han snart bara ska vakna upp
för att ha en chans att kunna ta tag i sin livssituation
och simma upp till ytan igen
Och om ni frågar mig personligen själv, så tror jag inte att han nu har allt för många chanser kvar i livet
att lyckas få fason på sin tillvaro
För om han inte inom en snar framtid bara tar tag i de där jobbiga bitarna
är risken nog överhängande stor att han kommer att förlora allt
Allt som han äger och har, inklusive sitt liv
Så nu är det väl ändå på tiden att han bara börjar att röja upp
ibland sina dåliga vanor
för att slippa drunkna därnere på botten helt ensam
För om han drunknar därnere så lär det väl bara stå inristat på gravstenen hans helt iskallt

Han fick sina chanser men tog dom aldrig
Tittade för mycket i flaskan
Tittade alldeles för mycket på fel saker i huvudtaget, så att hans hjärta
till slut började att blöda
Så nu är han här tillsammans med oss alla andra losers
som redan är döda...

Ken Cassel
18/2-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 168 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-18 12:55



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra skrivet om något
som kan vara så svårt många gånger
2012-02-18

    ej medlem längre
Denna skrift passar bra till en bekant som också inte tar tag i livet,
idel självömkan,det finns hjälp att få om man anstränger sig lite.
I stället för att dag ut och dag in supa.
2012-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel