Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag minns livet i livmodern




jag låg platt ner
som korsfäst i kött
de pulserande
blodfyllda väggarna
den perfekta värmen
den fulländade balansen
blodets cirkulerande ljud i
ådror och vener
runt om hela mig
som en vind helt nära
som en lång
oavbruten våg långt bort

så trumslagen i läder
varannan sekund
eller varje
om hon rörde sig snabbt
eller talade ivrigt
om att jag
en dag skulle födas

ingen tid
inget rum
men ändå
i början
av nåt

hänförelse
utan förväntningar




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-18 17:06



Bookmark and Share


  Pirjo VIP
ni män födds ju titt som tätt...
2012-02-19

  Lili Samuelsson VIP
"jag låg platt ner
som korsfäst i kött
de pulserande
blodfyllda väggarna"
vilken inledning. det är som att man blir där i moderns liv-limvmodern
snyggt
2012-02-18

  Gunnar Hilén VIP
stämmer nooog så bra det...TACK !
2012-02-18

  Casbah* VIP
en text som kan läsas på många sätt, det finns en dubbelhet i den ..det trygga och det korsfästa.
2012-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP