Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Habíbí:



- Världen är på helspänn

väggarna tycks vibrera av sina försök att hålla tillbaka sin oro

och hon sitter halvt under det vita täcket med växter
trycker ned axlarna från öronen

det röda nagellacket skrapas sakta från hennes händer

men hon betraktar bara stilla processen, tillåter den fortgå utan att agera för eller emot

om hon kunde ha det lugnet i resterande livscykel





det står trettio män utanför hennes rum

de slår på hennes sovrumsdörr
små flisor av trä vandrar in genom springan under den

som små påminnelser om att de är kvar där utanför
när hon stundvis lär sig hur man är döv mot ljuden av slag



och strax stormar de in

snart rusar de in, över henne




alla samtidigt



och vräker ur sig allt de låtit bli att säga henne

då de trott sig vara den killen, den mannen som var, om så bara lite, annorlunda jämtill de andra



inte ens hon kan manipulera sönder deras övertygelse som hon manglat sönder deras självrespekt





när de tillsammans slår in dörren

och inser att det var några fler än de först trodde


några fler lite annorlunda, jämtill de andra






vid den andra dörren till hennes roströda rum står hennes moder jord och skriker

ett delvis sarkastiskt smeknamn till någon hon alltid önskar sig mer av
trots alla hennes insatser för fred och lugn




snart spricker de vita dörrlisterna och väggarna krackelerar runt den

för att skicka stora bitar murbruk och dammoln in mot henne






en effektfull effekt

för att skapa mer dramatik till hennes moders rädslor inför sin dotters galenskap






men kvinnan, flickan, dåren och undertecknad sitter ibland stilla i sängen



under det vita täcket, lutad mot de grönt och rött mönstrade kuddarna med två långa spikar genom kroppen
som skiljer skulderbladen åt

och med den mörkblå blicken stilla fäst vid spegelbilden framför
ovan den slitna mörka byrån med alla dess murkna lådor


där sitter hon med sina blodiga fingrar och håller fria sånger

de sånger som tillåter henne att ignorera de skakande dörrarna, stiga ut genom fönstret på hennes vänstra sida
och dansa ut på den varmt regnvåta gatan







Fri vers av elden
Läst 439 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-18 22:17



Bookmark and Share


  om en Siri
fick mig att känna och att gråta. underbar.
2012-02-28

    tehdog
wow.
2012-02-19
  > Nästa text
< Föregående

elden
elden