Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en lördagkväll i februari


kvällsbesök

skorstenen visslade
av hård sydväst
hårt vinterregn
spelade Wagner
på rumsfönstret

oron steg i kroppen
sen lördagkväll
till den ensamma båten
vid yttre piren
trycker isen in i hamnen

Ficklampa långrocken
den danska mössan
långa kilometer
ner till sjön

jag kunnde se isvallen
vit fosforserande
i billjuset
utanför hamninloppet
höra issången

Ejdern låg trygg
vid sin vinterförtöjning
gick in i hytten
vi snackade en stund

låste dörren
åkte hem
vi behöver vintersömn
både hon och jag




Fri vers av tom boreland
Läst 566 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-02-19 10:51

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland