Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en historia från lundbyhamnen


den hungariske gonnoren

den hungariske gonnoren
är den iche pen
vi tittade undrande på norrmannen
hela luckegänget
vi lastade pappersrullar
i Lundbyhamnen

norrmannen hade varit
på studentkåren på lördag
blivit insläppt som revoulutionär
hamnarbetare , avantgardist
bland gravallvarliga
studentpolitiker
med runda glasögon
och arbetarskor

egentligen sket norrmannen
i revolutionen
även om han kunnde vokabulären
det var annat
han var ute efter

flickor från borås
som läste engelska
eller frireligiösa små klämmor
från jönköping som ville smaka
förbjuden frukt

och frukten
bar han alltid med sig

men den ungerska gäststudentskan
hade mer att bjuda på
läkaren på sociala huset
talade om främmande stammar
och det var inte masaier
i kenia han menade

så norrmannen framhärdade
i sitt mantra
den hungariske gonnoren
är den iche pen




Fri vers av tom boreland
Läst 309 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-19 22:15

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Vågar jag tillstå att jag log
brett vid läsningen av
dessa rader?
Äsch, jag tar risken, Tom!
Calle
2012-02-19
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland