Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Profetia i februari


Plötsligt en vinterdag
skall själva Ljuset vakna.

Solens vårvända
skall tina taken nakna
och få det att hända:

Från isvishetens
högsta toppar
skall synas ångergråt.
Kallsvetten skall droppa
sitt förlåt.

Saven skall stiga i barken.
Ur det mjuka och vattensjuka
skall det bleka och veka
saktmodigt uppstå ur marken
att besitta jorden.

Solens vårvända
skall uttala formelorden
och få det att hända,
en önskan om grönska
på jorden.




Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-02-21 14:47



Bookmark and Share


  vera gade VIP
jag säger som Papillon för drygt ett år sedan! ...men därför att det är så bra vill jag dock tillåta mig att fundera över ordet "isvisheten"..svårt att läsa högt och vad betyder det? (från en som aldrig bråkat förr)...
2012-03-05

  Ingela Svenson VIP
Du får det att kännas, synerna över strandängarna, och jag tror jag hör viporna svirvla!
2012-02-21

    ej medlem längre
vilken vacker och mjuk rytm du har fått till, snygga rim och ett härligt sätt att sätta rätt ord på rätt plats!
2012-02-21

  Gunnel Eriksson VIP
Vacker, härlig dikt.
Fäster mig särskilt vid
ordet "vårvända".
2012-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP