Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är tabu att låta vissa tankar bli till verklighet

Inte allt för snälla
Inte allt för goda
Det är tabu

Det är tabu att hålla på och skvallra på andra om skitsaker
Ingen tycker om en skvallerbytta
Men sån är ju inte du

Det är tabu i det här landet att ha mer än en fru
För tänk om din fru istället var gift med fem män
Nä, det skulle nog inte vara så kul

Det finns många tabun i vårt samhälle
Tabun att respektera och reflektera
Och de är ändå inte så svåra att se och förstå
För om du stöter på ett så lär den lilla gubben i huvudet ditt skrika högt
som en väckarklocka
Det här är tabu
Så det är inte den här vägen som du ska gå
Vänd hellre då på klacken och bara säg Hej då!
Och det är det som kallas för folkvett
För allting annat går bort, då det är tabu...

Ken Cassel
22/2-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 191 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-02-22 16:54



Bookmark and Share


    lory
hatar tabuer..
2012-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel