Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleksmatematik



det finns inte några absoluta mått
du vill ha en fyra
jag en femma

jag funderar över vingslagen
hur många är de egentligen?

de har räknat ut hur långt, men
hur länge undrar jag

de talar om att underbart är kort
jag kan inte veta att det är kort när det är underbart,
för att det inte handlar om långt och kort längre
utan om hur mycket

hur länge lever kärleken?
en ros, hur många år blommar den?

en ros, hur många gånger den än blommar så är det ju skönheten i blomningens alla faser vi beräknar

kärleken, den kan vara i ett ögonblick, en livstid
ibland
i en evighet

ibland är ett ögonblick en evighet

och kärleken kan vi inte mäta i hur vacker den är, som man kan med rosen, skönheten

det är en annan slags enhet
av ett eget slag

vet de om det?

vet du?











Fri vers (Fri form) av LenaJohansson VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-02-25 19:37



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
väl skaldat..tyckte om
2012-02-25

    Birgersdotter VIP
Så fin text..har fått se livslång varm kärlek på nära h¨åll..underbart..men inte för mig...
2012-02-25
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP