Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon bär fjäderdräkt

Hon bär fjäderdräkt
brer vingen som en sömn omkring dig
matar nyflygga sparvar med korn
av klippor och tusen nätters stränder
och livet ruggar nu, ett regn av fjädrar
vingpennor, molnlinjer, flygplansstreck
du vänder ansiktet utåt:

hon sitter uggla invid gärdsgården
hösten närmar sig från havet
vinden är en darrande fiol
över taknocken, storlommens pilar
i dagar följer de hennes blick
tills bara granspetsar och strimmor
tills bara ekens silhuett bortom hagen




Fri vers av Grävling
Läst 313 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-02-26 18:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fina bilder - tidlösa bilder.
Ljuvlig poesi.
2012-02-26

  /Isabel
Me likes.

Det är ditt språk, som fullt av bilder.

Skön läsrytm.
2012-02-26

  Pot Pourri
oj här fanns det ord jag bara ler med (medan vovven drömmer så det smattrar i golvet) Tack, och denna läsning; Kastar mig handlöst tillbaka till barndomens köksfönster och utsikten över åkrarna, och tjärnens besök. Ugglan, lommen, korpen, och det eviga spanet - Där var himlen farliga fjädrar och där var marken måstet som kamouflage. *märka och stoppa i rygga* Nöjd och glad för en finsmakad fjäderhälsning bugar jag djupt med dagens penna tangenten :)
2012-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling