Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
under och över sängen


tassar i en trappa

tornado knallar upp för trappan
alla fyra fötterna följer varandra
på väg till nattplatsen
under min säng
under mitt huvud

mörkret tränger på
de tända lampornas tid
fortsätter länge än

isen bygger vallar
fjordarna stängs
sillgarnen ligger kvar
under presseningar på kajen

vi snackar om sånt på nätterna
genom madrasser och sängbotten
finns en hemlig konversation
vi talar om sundet
om Halmstad
hur vi gick efter kajer och drömde

hur vi hittat ljus i skåne
hur vi kan komma vidare
hur staketen blir lägre

telefonsamtalen ger kunskap
en nära kunskap
som vi varit blinda för
funderingarna går vidare

kommer inte sommaren snart
med ljummavindar
och makrillfiske
lindragarens sång
när kräftburarna går ombord

vi har mycket att snacka om
det finns mycket längtan
fingrarna splitsar vidare
öglor mot framtiden
kajsastinas och spelekalles visor
drar värmen norröver




Fri vers av tom boreland
Läst 421 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-02-28 00:17

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket fint skrivet
gillar dina vardagsnära texter
2012-02-29

  Casbah* VIP
underbart välskriven text..fantastiskt fin att bara läsa..
2012-02-28
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland