Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den handlar inte om dig.


Herr Paper Tiger.

Han är vår uppkäftiga prins
med en krona av andras skallben.
Som om hans stolthet ligger
i antalet krossade näsor.

(När han kommer hem duschar han
och dunkar huvudet mot sin spegelbild)


Han är en hänsynslös plågoande,
med det ädlaste hjärtat av sten.
Som om hans kärlek ligger
i antalet besegrade kroppar.

(Och han kan få vad som helst att låta romantiskt,
för han övar på tonfallet varje kväll)


Han är Herr Paper Tiger.

Han fyller kroppen med sprit,
och sedan lungorna med luft.
Som om hans vrede skonas av
att be någon stackare dra åt helvete.

(Dagen efter gråter han till hardcore,
och slår sönder sin gitarr)


Han är Herr Paper Tiger.




Fri vers av voyage
Läst 572 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-25 16:25



Bookmark and Share


    Rista
det är intressant att läsa unga människors dikter
själv är jag 41
du har ett väldigt tydligt språk och uttryck för att vara så ung
eller det är kanske bara när man är i 19 årsåldern som man är tydlig
jag vet inte
håller du på med annat kreativt?
Rista
2006-09-11

  Häst
Jättejättejättejättejättebra! Ny favorit.
2006-01-28
  > Nästa text
< Föregående

voyage
voyage