Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Ljuset !

Ljuset !
som lyser mot mig

Ljuset !
som väcker mig ur dvalan

Ljuset !
som våren för med sig
och oss hugsvala

Ljuset !
som vi längtat så efter
den mörka tiden bakom oss
vi glädjen bekräftar
och släpper nu loss

Ljuset !
när dagarna blir längre
och kläderna lättare
vemodet förtränger
kylans skarprättare

Ljuset !
förlänger vår gnista
går över till glöd
knopparna brista
och blodet sjöd (¤) !

Ljuset !
mot bättre tider
vi hoppas och tror
och vad det lider
på oss det beror.......

(¤): "Sjuda" (sjöd, sjudit) = annat ord för koka) .

---




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 182 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-02 21:53



Bookmark and Share


  lilla t
vänta får du se, snart blir det hett som fan ;)
2012-03-03

  poetryGirl
Vår! Vår! Vår!
2012-03-03

  Larz Gustafsson VIP
Att det blir ljusare hela tiden är en tröst.
2012-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska