Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En karaktär med många bottnar...


"Egocentrikern (2)!"

Egocentrikern !

går sina egna vägar
kolla andra, han/hon icke plägar
ofta motvalls
utan betänkligheter
ryggar sällan alls
för några eventualiteter


Egocentrikern !

kan väcka obehag
men också respekt
stå bakom tilltag
verka suspekt
en katt bland hermelinerna
ett svart får i hjorden
ej offer för sekinerna
följer sällan horden


Egocentrikern !

en äkta individualist
med egen hemvist
för vissa rätt trist
står mot argan list


Egocentrikern !

oftast sig själv nog
oberoende av knog
inget socialt geni
bryr sig ej därvid


Egocentrikern !

av många misstänkliggjord
men massan har här fel
jag vill med dessa ord
ändra på en del
för vissa av denna sort
ska inte viftas bort
de kan ädla vara
lyssna på dem bara.....


------













Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-04 20:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Instämmer till fullo.

Egocentyrikern (om man ser till mig) har en mycket stark övertygelse om sin inre styrka - som lyser som en ledstjärna. Principfast. Vilket kan bemötas av avundsjuka + lite till.
2012-03-09

  Anders Nordlander VIP
Du har en som troget kommenterar dig, hans namn är Larz G!
2012-03-04

  Larz Gustafsson VIP
Kampen går vidare, som man sade i Chilekommittén.
2012-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska