Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara någon känsla (men vad egentligen är inte det?)


Till botten

Alle man ombord på samhällets båt

Kasta loss mot fjärran land
I båt av papper och ruttna band
Hata liv och älska färden
Ny revolution vi sprider världen
Akta mannen, han är så slut
Låt det inte spridas ut
I bestämd och slagfärdig hierarki så ämnad
Är kaptenen bestämd och resten lämnad
Åt ödet så vått och grymt
Av hopp vi blundar för varje skymt
För så långe färden fortsätter
Kan vi blunda
Och tro att det är bra

Och visa vågor sakta lunka
Vet när vår båt kommer att sjunka
Och det bästa till det sämsta att finna
Är att ingen här kan simma




Fri vers av Ake
Läst 255 gånger
Publicerad 2006-01-25 22:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ake
Ake