Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ligger och sover och drömmer om natten


i väntan på att ljuset och morgonen ska komma

då solen stiger upp på den klarblåa himmelen

Och nu när det har börjat att våras och sommaren är på väg

så kan det väl inte bli mycket bättre än så

Ja, om man nu inte är pollenallergiker då förstås

Hujeda mig

Men annars


Håller mig vaken om dagarna i väntan på att mörkret och natten ska komma

för att gå och lägga mig ner och somna

Men till dess så lever jag upp

Försöker att göra mina nattliga drömmar till verklighet

Att jag en dag ska bli till en riktigt stor poet

Men tills jag har blivit det, så gottar jag mig själv lite grann

i solens varma sken

För vid den här årstiden så sätter jag mig bara emot någon vägg i solen

och viker upp byxorna

och börjar att sola mina annars så bleka ben

Hälsar på alla som går förbi

Och snart så kan jag även se att blommorna börjar att blomma

med ett och annat lite surrande bi

Inte konstigt då att det är vid den här årstiden som jag åter

släpper mig själv lite fri

Fri ifrån vinterns så kalla och dystra melodi, då man bara låser in sig själv...

Ligger och sover och drömmer om natten!

Ken Cassel
5/3-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 148 gånger
Publicerad 2012-03-05 10:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel