Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Isolering.

jag ser mig
gömd i domarboken
jag lägger kniven i mitt öga,
låter den pulsera där
mitt i denna svarta sfär:

vi har uthärdat detta förvar,
en vegetation
men räds ej mer,
väpna mig för frihetskriget,
för vad som sker i skogen –
jag har magvärk i munnen
när jag minns.

hämnas mig
hämnas mig
du stora rara underbara,
låt tonerna sova
låt barnhjärtat vara och

håll mig hårt
håll mig hårt
när jag blir tagen
och massakrerad den där glödheta dagen:
det är barbari total hysteri –
träden har böjt sig, de stod de raka när vi gick
likt hjältar i ett kaos,
och de ropar:

håll ut till gryningen.

---




Fri vers (Fri form) av Jennie M
Läst 118 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-06 18:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jennie M
Jennie M