Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är stormkatter

Över oss månen, en sädesärlas fläckiga ägg
vi kupar våra händer om den
och våra ögon är glöd, våra läppar oskiljbara
då rastlösheten hungrar i bröstet

bara om natten är vi älskande och orörbara
endast under månens bleka rundning
känner vi utandningens tickande,
en långsam men obönhörlig klocka

och allt är så mycket vackrare
längs förgängelsens mångata
vi följer den över havet
vet att endast de drunknande
lever lungornas outsläckliga törst




Fri vers av Grävling
Läst 314 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-03-13 01:24



Bookmark and Share


  Ceylon
Fantastiskt skrivet, du fångar och rider samma känsla som jag jagat länge på ett gripande sätt.
2012-03-13

  Kristina Hellgren
Vacker och jag gillar ordet stormkatter.
2012-03-13

  Nanna X
klassiskt
2012-03-13

  Aisha VIP
"då rastlösheten hungrar i bröstet"

underbart!

och...ja, stormkatter....tycker jag om....

bokmärker!
2012-03-13

  Larz Gustafsson VIP
"Stormkatter"! Superbt ord!
2012-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling