Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evigt ljus

 

I underslafen ligger ödet

i dödligt lugn väntan

 

Ödet har många uppgifter

en av särskild vikt

vad gäller mänskligheten

är att sätta punkt

för var och en

av oss

 

En pilbåge med spets

utan nåd

 är enda rekvisita

 

Upplevelsen kan vara olika

men resultatet är alltid

detsamma

 

När det är dags

spänns bågen

Spetsen glimrar

av förväntan

när den riktas mot

det pulserande liv

som är du

 

Ödets fingrar rätas hastigt

Tid noll

Det gnistrande ljuset

inom dig

flammar upp

intensivare och vackrare

än någonsin

innan det stillsamt

lämnar

 

Ödets makt tycks obegränsad

ändå förblir det väsentliga av dig

utom räckhåll

Under din levnads vandring

har du lämnat otaliga spår

I alla möten

där du gett kärlek

blir den kvar

Oförstörd

Växande 

 

 

Din historia är

skriven

i outsläcklig

skrift

 




Fri vers av Söderman
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-15 10:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Söderman
Söderman