Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus var en god man


innan han bara försvann, långt långt bort

någonstans i fjärran

För efter att han kom tillbaka till livet, så har ingen sedan dess

sett till han

Så jag undrar bara vart han nu kan ha tagit vägen någonstans?

För kanske han just nu bara ligger där på playan

i något tropiskt paradisland

och gottar sig i solens glans

Helt anonym

Eller så kanske han är vid logen där de spelar skön musik

i en riktigt fin kostym

Och att han nu har bjudit upp någon fager dam för en liten dans...?


Jesus var en god man

Inga tvivel om det

Så att han skulle ha varit någonting annat

finns inte en chans

För han hade både hatet och kärleken i sin ena hand

Och trots att han redan här bara kunde förgöra hatet

så ville han inte det

då människan inte skulle klara av allt för mycket kärlek

För även för mycket kärlek dödar en

Plus att han förstod det där med, ying och yang

Balans

Men som sagt var

Jag bara undrar vart han nu kan ha tagit vägen någonstans

Har du kanske sett till honom...?

Ken Cassel
14/3-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 270 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-03-14 23:03



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
Berättigad fråga...

Jesus berör oss alla... även ateister som troende
2012-03-16

  anits VIP
Han är en ande så jag har inte sett honom,
men känt att han finns nära ibland
2012-03-15

  aol
du vet han är en ande, syns inte,
2012-03-14

    ej medlem längre
jag sitter här :-)
2012-03-14

    ej medlem längre
Han var här på kaffe förut!
2012-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel