Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pretentiös

Pretentiös.
Jag har aldrig insett innebörden av det ordet förut.
Jag har blivit kallad det men inte tagit det till mig.
Men nu förstår jag vad det är ni säger till mig.
Jag är en ännu sämre person än vad jag trodde att ni tänkte om mig.
Jag är inte lätt att känna.
Det var inte vad jag trodde om er.
Jag är inbilisk, fodrande och krävande.
Är man inbilisk är man fåfäng, mallig och uppblåst.
Är man fodrande är man kinkig, besvärlig och anspråksfull.
Är man krävande är man svår, påfrestande och mödosam.
Så jag förstår nu.
Jag vill aldrig igen bli kallad pretentiös.
För i ingen annans värld än min egen är det bättre att vara pretentiös än opretentiös.
Men jag hör hur det låter.
Det är inte bra att vara som jag.




Fri vers av Själsfrånvaro
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-14 23:56



Bookmark and Share


    kivu
Om det krävs att vara pretentiös för att skriva som du gör så tror jag du skall fortsätta vara det, vara än mer så, än mer the princess of pretentiousness.
2012-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Själsfrånvaro