Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

på gott på ont, på hugskott och mindre konto för tristessen; Noblessen är Ordet.
Bordet är varken kan eller vill, bara Ordets väsen i förgyllning. Sig själv en hyllning.




ordrespekt

 


den dagen jag ursäktar mina ord

är jag inte värd mitt eget jag

 

 

sitter i en lerhög

gitter inte mer höga strävor

blitt är blitt och föga hävor

om andras jag

 

därför respekt måste fångas

förångas som släckt i egen kalk

sicket bråk

 

stalk eller ej; tråk att bedöma fördöma

 

respekt för ordet

för mitt som för ditt

 

förgjort var kanske ordet; spritt och sällan glatt

men gjort var viljan, bordet var satt där

det skulle sättas

nätt i dag som natt

 

ditt är kanske fällan; Spratt

och alla munnar mättas

 

respekt

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 124 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-16 16:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri