Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maktmissbrukarna


Och oavsett vilken makt de har
De som ”bestämmer” så gör de det
Lite som man säger om domaren
”Domaren dömer som han vill”
”Men i huvet står de still”
Och man kan väl säga det om Usama
Han ville tydligen döda, Obama

Det enda ”hopp” om nåt slags fred
Mellan USA och ”USAMA med pack”
Eller ska man säga ”med övriga pack”
Men som sagt, tydligen så ville man döda honom
Ändå, vilket skulle dödat inte bara honom utan hela
Den delen av världens förhoppningar som vill ha fred

För ALLA vill ha fred, utom såna som helt känslokallt
Kan agera utan tanke, eller tanke på konsekvenserna
Som Bush, Usama eller andra psykopater
Som får för mycket makt utan ”riktig anledning”
Det gemensamma med dessa fegisar är också att
De själva undviker att göra saker som äventyrar
Deras egna liv, men de satsar gärna andras
Ja t o m tvingar andra att våga sina liv
Själva är de både fega och ynkliga




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 170 gånger
Publicerad 2012-03-17 09:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO