Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag lämnar jag politiken därhän och ger mig ut på det, som för undertecknad kan kallas något av ett gungfly, nämligen den annalkande våren, vars tröghet att infinna sig, gör mig lite frustrerad.....


I Väntans Tid..

I Väntans Tid

Att känna värmen från den sköna vårsolen

Att höra det optimistiska kvittret från de
upplivade småfåglarna

Och se hur knopparna börjar spricka
bland blommor och ogräs


I Väntans Tid

När vandringen blir till en njutning
och vårdofterna sugs in i näsborrarna

Man vädrar en attraktiv skogsdoft
bland tallar,björkar och granar


I Väntans Tid

Barnskratten ekar
mellan hyreskasernernas väggar

Fotbollslädret far som ett eldklot på grusplanen
Alltfler vill delta i matchen

Flickorna hopprepen svingar
Gungorna fylls av de yngre
Klätterställningen alltid bemannad


I Väntans Tid

Nu går vi ut
Vi trivs
Vi insuper VÅREN............


----





Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-20 10:55



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag åsyftade inte politik i min kommentar.
2012-03-20

    ej medlem längre
Härlig livsbejakande vårdikt.
Vårdagjämning idag, den passar perfekt att skiva/läsa idag.

Såg gula krokusar i Nora idag.
Tack Mats.
Visst är politik viktigt att skriva om, men inte så livsbejakande som det här. :D
2012-03-20

  Larz Gustafsson VIP
Svårt att trivas när människor förpestar atmosfären med sin fascism.
2012-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska