Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några ord från kyrkoherde Hans Boeryd under hans midsommardagspredikan i Slottskapellet år 2005 brukar återkomma i mina tankar när jag blickar upp emot sommarnattshimlen - jag vill minnas att han sade "och i natt syntes bara två stjärnor på himlen".


Midsommarnattstankar

Låt den ljusaste,
nordiska natten,
spegla din själ,
som i Jordans vatten.

Minns nu i detta,
välsignat grönskande land,
en enkel, kupad,
vattenfylld hand.

En hand som i ofruktbar trakt,
i världsligt armod
och helt utan prakt -
gav Människosonen sitt dop.

Ja, minns nu i detta,
välsignat grönskande land,
där johannesört blommar,
en döpares hand.

En döpares hand som i ofruktbar trakt,
i världsligt armod
och helt utan prakt -
gav Människosonen sitt dop.




Bunden vers (Rim) av Roger L Svensson
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-20 11:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roger L Svensson
Roger L Svensson