Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En liten rysare?!

Geväret var laddat och osäkrat och klart för att fyras av
efter att hon nu hade fått syn på honom
Fått syn på den där mystiske främmande mannen som nu stod
på hennes tomt vid päronträden i skuggorna i dimman
En man som nu bara trädde fram när han knackade på dörren
Knack, Knack, Knack

Hon öppnade då dörren lite på glänt och frågade honom
vad han hade för ett ärende
så här långt ut på landet
vid denna sena tidpunkt och timma

Han svarade då med en riktigt mörk och kylig röst

Jag har fått punktering och behöver att få låna en telefon
För som det ser ut nu så är jag visst långt hemifrån
Och jag har inget reservdäck
Så jag vore nu mer än tacksam om jag bara kunde få lite hjälp med det

Kvinnan säkrade då sitt vapen lite lugnt och ställde det bredvid sig
och sa

Självklart så ska du få låna min telefon bara du lovar
att lämna tillbaka den till mig sen

Självklart så ska du få det, min vän, svarade han
Och efter att han hade ringt till en bil bärgare, så tackade han för sig
och försvann
Försvann ut i dimman igen på den så vidöppna ängen
med sina päronträd
Och det för att vänta vid sin bil på bärgaren ute vid den
så lilla lantvägen...
SLUT

Ken Cassel
20/3-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-20 19:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel