Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

på kul bara :)




Då med huvudet högt hon går...


Hos en spåkvinna hon sökte allt
vad livets hjul skulle bringa fram.
Mannen skulle vara speciell,
skratta glatt med humor och distans.

En man med intellekt och kunskap
skulle ges en kvinna klok och snäll.
Hon vill väl, om han är snäll också,
ej luras fult och elakt bedra.

Så viktigt är att vara ärlig
mot varandra, och värna allt liv.
Ur flaskan skall han njuta sakta,
till fest, ej som varje dags behov.  

Han får en kvinna varm av kärlek
men som också proklamerar högt
när gränsen att bli kränkt är nära
men hon håller sig till sakens sfär.

Hennes pengar föder henne själv 
så egen inkomst, skall han äga!
Att leva på andra är ej bra,
det ger ingen frihet i ett liv.   

Om tilliten den skulle rämna,
hos kvinnan tidigt sargad svårt,
genom otrohet och sorgers ton.
Då med huvud buret högt hon går!

Men den man som önskar komma när
och där kärlek vinnes ur en träff,
då skall han veta, hon är inte lätt,
men hon värnar människovärdet hett.

Spåkvinnan hon ler och tydligt ser
att nu faller allt på rättan plats,
och glada dagar med kul och kiv,
väntar hon och han i deras liv.

 

 

©tk.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 193 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-03-20 22:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart vännen!!
2012-03-23

  lilla t
Härligt text!
2012-03-21
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra