Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här gången är det FÖRSVARSMINISTER STEN TOLGFORS som står på tur.. NATURLIGTVIS är ALLT som verkar påminna om verkligheten rena tillfälligheter,det handlar ju om Politisk Satir...


"ATT INTERVJUA EN KÄNDIS (2) !"

Jag: -God Dag försvarsministern !

Tolgfors : - God Dag !? Egentligen skulle jag inte vara här överhuvudtaget och ,definitivt inte, som försvarsminister. När Freddan frågade mig om jag ville åta mig uppdraget så trodde jag att jag skulle bli FÖRVARMINISTER (dvs :Ansvarigt statsråd för Invandrarmottagningen i bl a Flen, det s k "Flyktingförvaret") .


Jag : -Blev det en chock då när Ministern förstod att det handlade om vårt militära försvar ?


Tolgfors: - Jag trodde ,fortfarande, att det handlade om vårt Militära Förvar !


Jag: Militärt Förvar ? Vad är det ?


Tolgfors: - Det vet jag inte, jag vet, egentligen, INGENTING ! Och vet jag NÅGOT så är det hemligstämplat så jag kan, ändå, INTE berätta något för Dig !


Jag: Men det här med vapenexport till Saudi-Arabien då ? Är det bra för vårt rykte som en fredssträvande nation, tycker ni ?


Tolgfors: - Vadå vapenexport ? Det ligger då inte på mitt bord, tala med Utrikeshandelsministern om det ! Jag har bara hand om rena förvarsfrågor ,om landets säkerhet och sån´t !


Jag: - Men Ni har ju undertecknat AVTALET med Saudi-Arabien ! 2010 ! Vi har kopior på detta avtal (visar försvarsministern kopian) .


Tolgfors : - Jag skriver under ca 100 handlingar varje dag ,hinner ju INTE läsa igenom dem alla, det är möjligt att något lite obetydligt avtal har slunkit igenom ......


Jag. -Obetydligt ? Det handlade ju om att bygga en VAPENFABRIK åt Saudi-Arabien !


Tolgfors: - VAPENFABRIK ? Jag bytte läsglasögon den dagen (tror jag ?) ,stod det inte VATTENFABRIK ? Det TRODDE jag, en sådan där fabrik som renar vatten och så.....


Jag: - Alltså skrev försvarsministern under detta avtal ?


Tolgfors: - Om en VATTENFABRIK, ja ! Något annat känner jag INTE till !


Jag: - Tack då ,Sten Tolgfors, vi kommer nog inte längre idag.....


Tolgfors: - Tackolov, vi har redan kommit för långt, anser jag !

-----




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 307 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-21 15:30



Bookmark and Share


  aol
jäklar vad din dikt ändå kommer sanningen nära, suveränt skriftat Mats
2012-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska