Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inzoomning





Jorden som en punkt i tomhet

planeten upplyst av solen

skönjda konturer...hav...land

Afrika...Tanzania

röda veckade berg

platt, livlös och sprucken jord

likt illa lagd ått-kantig parkett

med mellanrum tårna kan fastna i

ung människokropp

flicka i gråblå, halvlång klänning

varv efter varv med färggranna halsband -

eller är det nåt puffigt i klänningen

ser inte riktigt i den stickande solen -

med armarna uppsträckta mot skyn

ja ännu högre...som i bön...i hopp om hjälp

med balanserandet av en jättelik tvättkorg

typ luftballong, på huvudet

däri sitter släkten...

...hon är exempel på sin sort

som får 10 procent av världens inkomster,

äger två procent av marken

men producerar 60 procent av maten,

blir våldtagen, skändad, mördad

och bär släkten i en korg på huvet,

som typexempel

är hon analfabet

och har livet strax

bakom sig...

hennes namn är kvinna.


Zoom ut...bort från denna plats.

Bilden kvar för evigt.






Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 459 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-25 16:17



Bookmark and Share


  M.A.J.R
Vi är nålen i höstacket... men stjärnan som lyser liv!
du har gjort det as snyggt här sparar denna
2012-03-25

  lodjuret/seglare VIP
Rymden är så svart och så få är publik därute att trådarna som planeten jorden hänger inte syns. Vi som bor här på klotet kan inte heller känna dem, ty de är så elastiska. Men många troende verkar ändå som känna på sig att dockteaterns skapare finns där för att då och då rycka i dem.
2012-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP