Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dikterna, varför de blev oskrivna

 

dikterna porlade glatt iväg med smältsnön
kvillrade som vårbäckar
under kvistar och mellan tuvor
gjorde krumsprång och slet sig loss

dikterna blåste i tvätten på strecket
där den fladdrade muntert  
för fyllda segel

dikterna sopades ut i marskvällen
med sanden ur barnets gummistövlar
efter slutlekt dag

dikterna hoppade som lågor i fjolårsgräs
steg som rök under vildvuxna träd
drev iväg med dofter av vår

dikterna ville inte skriva sig
de ville bli lössläppta
- och vad kunde jag göra åt det?




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 499 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2012-03-26 00:18



Bookmark and Share


  Rosmarin
fin vårkänsla
2012-03-28

  Berit Robin Lagerholm VIP
Den här dikten verkligen porlar det om, så det hörs :)
Fin Måna. Man blir glad.
2012-03-27

  Eva Langrath VIP
så härligt lössläppt och vilken tur att du inte gjorde något åt det....
2012-03-26

  Carola Zettergren
Himlars så underbar.. visst är det så, dikterna finns där överallt! :)
2012-03-26

  Christine Sabel
Precis så! Det finns mer mellan himmel och jord
2012-03-26

    ej medlem längre
Mycket fint berättat!/Birre
2012-03-26

  Larz Gustafsson VIP
Fantastiskt. Sprittande, som sagt.
2012-03-26

  Ingela Svenson VIP
Spritter av vååår! Glädjande!
2012-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger