Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag blev bestulen idag på min ryggsäck

på Sockenplans tunnelbanestation här i Stockholm
Och det medan jag körde skurmaskinen på golvet
Och det av två snorungar till tjejer på tretton fjorton år gamla
Två tjejer som med all säkerhet går i skolan där alldeles bredvid
Och trots att jag inte hade något närmare värde i den mer än lite arbetskläder
och verktyg
så sa chefen att jag var tvungen att polisanmäla dom
Vilket jag kunde göra över telefonen
Vilket jag gjorde också
Men vilka råttor till småtjejer
Vilka små fån
Kan inte vara allt för smarta
För de vet tydligen inte om att de blev filmade då det finns kameror
överallt i tunnelbanan
Och min ryggsäck låg alldeles framför en sådan
Men imorgon bitti innan skolan öppnar så åker jag dit till Sockenplan och inväntar de lite i skymyndan
För jag vet ju hur de ser ut
Och får jag syn på någon utav de så kommer jag att hålla i henne för att på mobilen ringa till närmaste snut
Förlåt!
Jag menar ju polis
För om de gör så där emot mig
Vad kommer de då inte att göra nästa gång
Kanske slita av handväskan ifrån någon gammal tant
Eller göra något annat riktigt dumt
Själv så vart jag bara så förvånad och alldeles stum
Men tar det ändå bara lugnt
För den som skrattar sist skrattar alltid bäst
Så när de två snorungarna åker dit, kommer jag skratta riktigt gott
och ställa till med en liten enmans fest
Och sen så får resten bli till historia...

Ken Cassel
27/3-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 167 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-03-27 17:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Håller tummarna för dig kompis,förstår hur du känner.
2012-03-27

    ej medlem längre
tråkigt om det är sant, hoppas det är fiktivt. ta det lugnt med att hålla fast ett barn, om det redan är anmält osv. peace
2012-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel