Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förgänglighet och ombytlighet


Guld byts, smälts ner, men blir kvar i världen som ett värde…
Så de ringar du har, som ”betyder kärlek” kan vara en del av det som nån dött för, slagits ihjäl för, guld är sånt man dör, för…

Måhända så slogs en kung eller herreman ihjäl för det guld du har, kanske slängdes han i fängelse eller så rövades det bort av en ”herreman”. Möjligen, t o m, var det en gång en del av det som köpte Lejonhjärta fri en gång i tiden…

Men guldet förgår inte byter bara skepnad, uppgift eller möjlighet till ovan.

Guldet är inte så lättförgängligt men ägarna kan vara…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 144 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-03 19:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO