Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nedskräpning

Jag går med tankarna på annat håll
Och då, helt plötsligt där
Ligger 20 kr på backen
Ibland kan man hitta saker

Har börjat plocka upp burkar och pantflaskor, lönande
För att varför ska nån slänga sånt, och jag pantar på närmaste affär
Oftast konsum eller ”COOP” som de heter nu
Men folk glor lite på en
Inte med K som det alltid var förr
Men nu är det mer i inne med engelska

Så det blir C
Men som sagt, en sedel, är mer ”direkt”
Mindre ”jobb” att ta emot, att hitta, och omöjligt
Att spåra så jag lägger på en femma så har jag
En lott…. En hittad lott….
Tyvärr sen, en nitlott visade det sej…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-03 19:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO