Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sprungen ur inspirationen från ”Jag bär hennes mask”


Pandora, kasta din mask!

tick tack tick tack
i takt med rädsla väljer vi vår mask
masker som ratar
de som hatar
masker som motar
det som hotar
masker som värnar oss emot varje attack

tick tack tick tack
åren går
bittra dagar blir till år
hämmande glädjeförmågor
förvandlas till livslånga plågor
i rädsla att inte våga
kvävs sakta själens låga

tick tack tick tack
i rädsla för att fela
glömmer vi bort att leva
i sorg över att inte få
vara det vi ville bli
vi tar masken på
medan livet springer oss förbi

tick tack tick tack
det är dags att vakna
det finns ingen väg tillbaka
blott dårarna
räds tårarna
att vara stark är att våga möta smärta
även när det gör förfärligt ont
att våga möta världen med öppet hjärta
trots att man ibland får gråta är bara sunt

tick tack tick tack
Så Pandora min vän
räds inte för att öppna din ask
det är inte försent än
att kasta din mask
släpper du åter ut hoppets fågel så ska du finna
att en del må vara förlorat men mycket finns kvar att vinna

tick tack tick tack
vännen min
tiden är din
bara din




Fri vers av Let it go VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-03-28 15:00



Bookmark and Share


  Osvalds_Dotter VIP
Tack för en intressant text!
Tänker på våra mänskliga masker,
olika försvarsmekanismer när jag läser
din text.
//Jenny
2012-06-29

  Ninananonia VIP
:) fint
2012-04-03

    ej medlem längre
En underbar text, fylld med hopp, hjärta, längtan och ömhet. Du får fram känslorna och tonen i själva rädslan av att gömma sig bakom en mask.
2012-03-28

  Christine Sabel
till dels sant och absolut bra fångat i en dikt, jag tror bara att vissa masker vi har är bra, för att skydda oss, i vissa situationer
2012-03-28

  Blåbäret
Detta var helt enkelt lysande och bra...
bra innehåll, rytm och flyt som sammansluter i den gåva vi har att förvalta
2012-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Let it go
Let it go VIP