Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vänner behöver man både män och kvinnor.....


Ett litet problem bara...

Att bli vän med en man,är det dödsdömt
att visa att man bryr sig om
Borde inte det fungera?
Men då som alltid så inger det hopp om någonting mera
Man väljer sina ord och säger som det är
Att jag aldrig kommer bli kär
Då kommer domen skjutandes med en trubbig pil
Rakt i hjärtat och Gud vet vad det smärtat
Orden talar då om för mig att jag lurats och lekt
Med hans känslor
Fast jag gång på gång sagt att jag trivs bäst allena
Det känns tråkigt att inte kunna vara vän med någon man
Finns det någon här som kan?
Kom och berätta då den hemlighet som är dold för mig men
Som kanske lyser klart för dig...




Fri vers (Prosapoesi) av marie-helene
Läst 528 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-04-01 12:42



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Jag är en undantagsman : )
2012-07-04

  S.A.I. Steve Lando VIP
det är klart det går, men det är ju beroende på männen i detta fall, du har bara stött på sådana som inte detta förstår
2012-04-02

  Magica VIP
Nej, jag har inte erfarit att män varit intresserade av enbart vänskap, tyvärr, då jag oftast tycker om att umgås hellre med killar av någon anledning. Trist det ska vara så...Men det finns säkert ett och annat undantag.
2012-04-02

  Vici
Mycket tänkvärt och väl
skrivet!

Knepigt det där...
Det beror liksom på.
Hur man själv är och beter sig, hur den andre är som person
och vilka omständigheter i övrigt man befinner sig i.

Bara det faktum att vi är av motsatt kön innebär faktiskt att man
utsätter sig själv och den andre för en viss "risk" för att det
utvecklas till något annat än bara vänskap. Men som sagt det
beror på...

Har inget enkelt svar och tycker nog
att Bibbi givit ett klokt råd.

Kan väl vara värt att fundera över
några vändor till kanske... ;-)
2012-04-01

  Bibbi VIP
I motsatt förhållande så kan jag vara nära vän med en man i en kravlös kärlek som enbart vänner.

Du får söka i skaran av män som lärt sig det positiva i kravlös kärlek som Guds kärlek är kravlös eller villkorslös.
2012-04-01
  > Nästa text
< Föregående

marie-helene
marie-helene