Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns alltid flera plan. Den flygande ön är bara ett.


I formen av ett moln

Den stora eken svajar
i skuggan av en moln
under den är min position utsatt för en risk
att bli alltför reflektiv
som glaset du tappade
det blev till splitter
som blev till ett pulver under tyngden
av molnet
damm i vinden
i formen av ett moln

i formen av ett moln
drev du längst min stränder
då jag härskade
på den flygande ön
fylld med tistlar
och vilda hästar
kommer du ihåg det?
Det var länge sedan
men som unga brukade vi rida hästarna
längst stränderna du nu
driver revor i
och tistlarna nådde oss aldrig
nu hänger de över kanten på ön
och till och med som moln
kan du känna dem
eller hur?

Eken svajar till
och ger mig ett ekollon
dagen som du slutar vara ett moln
så ska jag bygga dig ett hus av det.






Fri vers av Max Lindqvist
Läst 324 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-07 00:08



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
bra!!!!!!! (blev lite mållös)
2012-05-06

    tehdog
Häftig textbit. Den slår mig med eftertanke
2012-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Max Lindqvist
Max Lindqvist