Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Detta är inte en dikt

Herre

Din välsignelse söker jag
Låt mig känna din varma blick
i en värld som tror sig känna kärlek
Men som endast törstar
Och misstar sin törst för vatten

Jag törstade utan tröst innan du gav dig till känna
I ditt rop hörde jag till
i din famn omfamnade jag livets lidande

Nu bär jag korset som bär mig
Lär av din godhet som när mig
Mitt i mina prövningar vill du vara nära mig
För att ta min hand varje gång jag faller

Du är mild, Herre, lär mig böja mitt huvud i mjukhet
Du är god, Herre, lär mig söka din väldoft
Du är sanningen, Herre, lär mig säga nej till kluvna tungor med min egen intakt
Du är ljuset, Herre, nyvakna möter vi en ny dag.




Fri vers av Max Lindqvist
Läst 54 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-27 12:38



Bookmark and Share


  Koloristen
Bra där.
2023-04-27

  Larz Gustafsson VIP
Herren lurar man inte.
2023-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Max Lindqvist
Max Lindqvist