Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svar till Andra Mackabeerboken 7:22-23


Ur intet

Ur intet
Fanns jag plötsligt
Och hörde min moders röst

Inbyltad in en skriftrulle
Såg jag livet
Och i mig fördjupades andens törst

Min kropp är söndrad
Liksom min broders före mig
Ur Hans sår flödar kärleken ut

Håll ihop kära moder, håll ut
En liten stund, en liten pina
Sen ska vi skratta som förut.




Fri vers (Prosapoesi) av Max Lindqvist
Läst 55 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-05-03 13:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Se upp för Apokryferna!
De är inte kanoniserade.
Själv tar jag avstånd från dem.
2023-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Max Lindqvist
Max Lindqvist