Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Caspian Pessimist

Godmorgon Älskling
Jag saknade dig igårkväll
Jag satt vid dörren och väntade på dig
Längtade efter att få slå mina armar omkring dig
Längtade efter att få lägga handen på din kind
Och att få kyssa dina iskalla läppar
Jag längtade efter att få känna doften utav rödvin och cigarettfimpar
Och se ditt smink rinna längs med dina kinder
Så som det alltid har varit
Jag skulle berättat med min blick att jag saknat dig
Och du skulle le sådär överdrivet mycket och fnyst till
Du hade kramat om mig så hårt att jag vart tvungen att hosta till för att du skulle släppa
Du vet
Som du brukar göra, Älskling
Det sista jag skulle få höra innan jag somnade
Skulle vara dina högljudda och harmoniska andetag

Men det sista jag hörde innan jag somnade
Var grannarna som spelade hög musik och stönade
Jag låg under täcket och kollade på dörrhandtaget
Jag föreställde mig hur du skulle trycka ner det
Och öppna dörren lika hastigt som du skulle stängt den
Du skulle klätt av dig och lagt dig tätt intill mig
Viskat vackra ord till mig i mörkret
Nynnat lugna melodier och hållit om mig

Men den här natten klarade jag mig faktiskt utan dig
För jag visste
Att när jag vaknade igen
Så skulle du ligga bredvid mig i sängen
Antingen skulle du tittat på mig med nyvakna ögon
Eller så skulle jag få äran att väcka dig
Jag strök handen genom ditt hår
Och såg på när du sakta öppnade ögonen
- Godmorgon Älskling




Fri vers av aning
Läst 219 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-07 11:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aning
aning