Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hållplats Rosenhill

Jag sitter ensam på bussen, och ryser när vi åker förbi Rosenhill. Vackra hållplats, i denna könsinfekterade håla. Jag ler svagt när vi passerar bänkarna på Bygatan, och museet där Harry Martinson en gång gått i skola. En mamma sitter framför mig och ber sin son vänta på att klicka på stopp-knappen.
- Inte än, du får vänta tills nästa hållplats. Nu kan du plinga!
De hoppar av vid Rävalyckan, och bussen fortsätter mot Näsum, i tystnad. Det enda som hörs är bussen som låter ostabil och elak. Det hade inte förvånat mig ifall det var Satan själv som drev dess motor. Han sitter säkert någonstans här i bussen, och fyller en maktlös ängel med sin avkomma. Världen utanför bussfönstret är blek. Det är augusti, och sommaren tycks följt med fåglarna under deras vingar. Ett par hoppar på bussen och sätter sig där mamman och hennes son satt. Kvinnan tittar länge på mig. Hon tror nog inte att jag ser hennes spegelbild i fönstret, så som hon ser min. Hon ser obehagad ut. Någonting som jag kan förstå. En man längst bak i bussen pratar i telefon. Han svär och gör våldsamma handgester. Han luktar pensionär, men jag misstänker att han enbart är kring 48. I en hage på väg mot Bromölla står en man och klappar sina hästar. Hästarnas svansar piskar flugor och deras öron drar kraftigt bakåt. Stackars kreatur. Det sista de vill ha är en gubbes svettiga handflata på arslet och få känna en os utav gammal rom. Utanför Komvux i Bromölla står ett par ungdomar och munpuffar på varsin cigarett. Torget är tomt och busstationen är fylld utav klistermärken från ungdomsförbund. Här kliver en kraftig kvinna med färgstarka kläder på. Jag är tvungen att se bort för att inte få huvudvärk. Hon ersätter parets plats och tittar ut genom fönstret. Jag kan inte motstå att kolla på henne. Hon är vidrig. Vid Tiansgården hoppar herr Helvetesjävlakukas_48 av. Han ersätts utav en brud i 20-års åldern som visst var väldigt behaglig att titta på. Jag undrar ifall det var ängeln som Satan våldtog. Hon ser ärrad ut. En känsla i magen angriper mig, och vill inte lämna. Jag kom och tänka på den dröm jag haft inatt. Emma hade kysst mig och sagt att hon var kåt. Jag hade skrattat, och sen hade vi sex. Hon var underbar. Jag förstår bara inte varför, för jag har aldrig pratat med henne. Men visst har man fantiserat om henne, jodå. I Valje stiger den groteska kvinnan av, och min resa fylls utav ett lugn. Vid Furulundskolan stiger jag av och tänder en cigarett. Jag väntar tills bussen har åkt, och går sedan hem till Daniel. Jag stiger in och presenterar mig som Kenta Gustafsson. Jag slår mig ner i soffan och avslutar denna dokumentation med en brutal punkt.




Fri vers av aning
Läst 202 gånger
Publicerad 2012-08-11 00:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

aning
aning